De ce sa adopti o pisica maidaneza

Daca te-ai intrebat vreodata de ce sa adopti o pisica maidaneza si nu ai gasit raspunsul care sa te convinga, poate ca ar trebui sa citesti cu atentie ceea ce voi scrie astazi. O pisica adunata de pe strazi o iei gratis, spre deosebire de pisicile de rasa, care costa bani seriosi. Vei avea surpriza de a descoperi ca pisica maidaneza poate fi la fel de frumoasa ca una participanta la concursuri, la fel de dragastoasa, poate ca mult mai inteligenta, mult mai putin pretentioasa si mult mai rezistenta decat alte rase de pisici.

Nu poti trece indiferent pe strada cand vezi un ghemotoc de blana cum se tine dupa tine miorlaind, parca plangandu soarta trista ce il asteapta.
petmart.ro
Stiu, sunt cazuri cand nu poti lua acasa pisica intalnita in drum, insa eu tot mai sper sa ajungem din urma tarile civilizate, unde exista spatii special destinate pisicilor maidaneze si unde toata lumea contribuie cu ceva la bunastarea bietelor feline abandonate de oameni sau poate doar nascute in strada, din parinti maidanezi. Poate ca nu ar fi rau daca am incepe cu un adapost de pisici in Ploiesti, dupa cum bine spunea Bogdan Stoica.

Undeva in cartierul meu exista o doamna ce hraneste pisicile din zona in fiecare zi. Toate sunt grase, frumoase, sanatoase si blande. Primul meu impuls (concretizat) a fost de a duce o punga de bobite (hrana uscata) doamnei, sa aiba pentru pisicute, ca o neinsemnata contributie la viata mai usoara pe care le-o doresc. Mai tarziu am inteles ca pot continua sa ii duc doamnei micul meu ajutor sau pot alege sa am mereu in geanta ceva de mancare pentru alte pisici maidaneze, nu la fel de norocoase. Am ales a doua varianta.

Tot primul impuls m-a facut sa o adopt intai pe Miti, iar la cateva luni si pe Pufi. Cum mi-au schimbat viata cele doua pisici? In casa noastra se rade mult mai des, este o atmosfera vesela mereu, caci micutele feline au puterea de a schimba omului starea de spirit si de a-i aminti ca viata poate fi senina chiar si cand cerul pare intunecat. Suntem mai responsabili si mai ordonati (inclusiv copilul), comunicam mai mult, daruim si primim mai multa iubire. In casa noastra pare sa fie zilnic sarbatoare!

De ce sa adopti o pisica maidaneza? Pentru toate cele de mai sus, in primul rand. Pentru ca vei descoperi in animalul tau de companie o jucarie vie. Pentru ca viata ta si a familiei tale va fi mai bogata, mai incarcata de momente vesele. Pentru ca vei ajunge sa redescoperi copilul din tine. Pentru ca si pisica maidaneza merita o sansa, sansa de a-ti dovedi ca poate fi cea mai frumoasa, cea mai iubitoare, cea mai dulce pisica din lume, caci va fi a ta si doar tie iti va darui toate astea!

noi

Posted on January 13, 2015, in Noi. Pisicile and tagged , , , . Bookmark the permalink. 20 Comments.

  1. Eu care sunt o mare iubitoare de pisici nu pot decat sa sustin ceea ce ai scris tu aici. Am avut de-a lungul anilor si 2 pisici de rasa si pot confirma ca la capitolul rezistenta la boli, recuperare dupa boala, maidanezele se descurca mult mai bine.

    Like

    • Eu am vazut la mama mea, care mereu a crescut pisici. A avut si maidaneze, a avut si de rasa. Nici toti banii din lume nu m-ar putea convinge sa imi cumpar o pisica de rasa, cand sunt atat de multe maidaneze care abia astepte sa ofere dragoste…
      De ieri am vrut sa te intreb… Blogul tau se numeste motanul-incaltat, dar unde e motanul? 🙂

      Like

  2. Sunt la fel de frumoase,la fel de sensibile si se alinta la fel ca orice pisica,fie ea si de rasa!!!
    Si pisica mea Mitza,e maidaneza,gasita la conainer cand era pui
    Chiar asa,adaposturi de caini sunt dar de adaposturi cu pisici nu am auzit;poate nu-i tarziu!!

    Like

    • Nu am nimic cu cele de rasa. Nu le pot nega frumusetea, clar, insa m-am atasat asa tare de maidanezele mele, ca nu le-a schimba nici cu cea mai frumoasa pisica de rasa. 🙂
      Eu zic ca poate fi inceputul, daca reusim sa ridicam destul de tare glasul si sa facem in asa fel incat oamenii sa inteleaga ca si pisicile maidaneze merita o sansa. Ai vazut imagini de prin alte tari, cu locuri in care stau sute de pisici?

      Like

  3. :))))) Am explicat candva intr-un articol de ce se numeste blogul meu motanul-incaltat. Pur si simplu pasiunea mea pentru pisici plus dragostea din copilarie pentru motanul din poveste…..

    Like

  4. Am 4 motani superbi. Si ca sa vezi ce bogati suntem la capitolul animale hai sa iti spun ca mai avem si 4 catei dintre care 3 sunt maidanezi plus 2 papagali ( un perus si o nimfa).

    Like

    • Ah, te invidiez de-a dreptul, Larisa draga! :* Vreau poze, cat mai multe poze! Pune-le pe blog la tine, sa te pot recomanda in blogroll, ca tot sunt in cautare de bloguri pisicesti cu care sa ma imprietenesc. :*

      Like

  5. :)))) uite iti promit ca in zilele ce urmeaza o sa-mi fac timp de poze si filmulete cu animalutele noastre si o sa fac o rubrica pe blog special pentru ele. O sa te anunt cand vor fi online motaneii si cateii :))))

    Like

  6. Sorin Ionut Baicu

    Susțin ce ai spus . Am o pisica maidaneza. Ca este de rasa șah după strada tot pisica este. Același animal. Doar ca îl salvezi.

    Like

  1. Pingback: Guntzi, pisica fantoma | Noi, pisicile

  2. Pingback: Despre hrana pisicilor |

  3. Pingback: Pisica tomberoneza in viziunea unei taximetriste | Blog de pisici

  4. Pingback: Cum scapi de purici | Blog de pisici

  5. Pingback: Hrana pentru pisici | Blog de pisici

  6. Pingback: Ce se spune despre pisici in proverbe | Blog de pisici

  7. Pingback: Blog despre pisici – scurta recapitulare | Blog de pisici

  8. Pingback: Cine daruieste mai multa dragoste? Pisica sau motanul? | Blog de pisici

  9. Pingback: Ajutor pentru pisici | Blog de pisici

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.