Pantera neagra de Bucuresti cauta casa

Aceasta nu este povestea faimoasei Bagheera, aceasta este povestea Bagheerei de Bucuresti, o pantera neagra autohtona ale carei sanse de adoptie sunt aproape de zero. De ce? Pentru ca s-a nascut cu blanita neagra-taciune si pentru ca este un pic sfios in preajma oamenilor. Dar tocmai asta este provocarea, nu? Ca acest suflet fara speranta sa ajunga acasa intr-o zi…
Este oare vina lui ca nu l-a intrebat nimeni ce culoare vrea sa aiba sau ca oamenii l-au alungat de atatea ori incat are nevoie de timp pentru a-i recastiga increderea?
Nascut si trait in jungla bucuresteana, luptand sa supravietuiasca, haituit uneori, nevoit sa se ascunda adeseori, incercand sa nu stea in calea oamenilor “binevoitori” care “iubesc” pisicile negre. Si stim cu totii ca suntem un popor care se hraneste cu superstitii, asa ca va puteti imagina cu usurinta viata pe care a avut-o Bagheera.

baghera motanul 1
Dar intr-o buna zi el si-a intalnit salvatoarea, care nu s-a lasat pana nu l-a prins pentru a-l duce la castrat. Doar ca de aici incepe de fapt povestea lui, din momentul in care doctorul nu a vazut ca este motan si i-a facut incizie pe burta pentru a-l opera. Intr-un final “s-a prins” si a castrat motanul. Poveste adevarata.
Doar ca Bagheera avea acum o cusatura proaspata pe abdomen si nu avea cum sa se intoarca inapoi in strada. Asa a ajuns in cazare temporara, la caldurica, si aici si-a primit si numele. Va avea un camin pana va trece frigul sau pana cineva se va indura de acest suflet si ii va oferi un camin permanent.
Din pacate, daca nimeni nu ii va putea da o noua sansa, Bagheera va fi eliberat inapoi in teritoriu la primavara.

baghera motanul 2
Daca la inceput statea ascuns dupa soba, acum deja se joaca cu celelalte pisicute si nu se mai ascunde cand vede oameni in preajma.
Are nevoie doar de un pic de timp, pentru a uita traumele suferite pe strada, si de un om grijuliu si rabdator, care sa fie dispus sa acorde o sansa acestui suflet nevinovat care a vazut si a trait multe.
Ce zici, crezi ca il poti ajuta pe superbul si sfiosul Bagheera sa inceapa o noua viata? Vrei sa il lasi sa faca parte din povestea ta, sa fie prietenul tau cel mai bun? Ai curaj sa iei acasa cea mai frumoasa pantera neagra de Bucuresti?
Noi te lasam sa te gandesti macar la asta, si poti oricand sa le spui prietenilor tai povestea lui, poate printre ei se afla acea inima curajoasa dispusa sa acorde o sansa acestei frumuseti! Multumiri inmiite pentru distribuiri!
Si pana la urma cine spune ca pisicile negre si sfioase nu au dreptul si ele la un camin? Sau macar sa viseze la unul…

baghera motanul

Posted on January 16, 2015, in Noi. Pisicile and tagged , , . Bookmark the permalink. 6 Comments.

 1. Am trei miţe negre – Ţuţu, Ţuca şi Ţuţuca. Nume lipsite de inspiraţie, dar utile atunci când le confund în întuneric. Strânse de pe stradă tot de frica celor superstiţioşi. Se zice că poartă noroc atunci când sunt în casă. Zău. De pe net. Sper ca Baghera să găsească un om bun.

  Like

  • Hi, hi, ce idee simpatica ai avut! Cand am gasit-o pe Miti am stat intreaga noapte sa caut un nume absolut deosebit pentru ea, ceva nemaiintalnit. Dimineata, baiatul meu a decis: nu are nevoie de un nume extravagant, pe care sa nu il retina in veci. O vom boteza Miti si gata. :))))
   Tin minte ca si bunica avea superstitii legate de pisicile negre… Parintii mei nu, insa tot mi-au alungat pisicuta… 😦 http://vienela.ro/ochi-de-jad/

   Like

 1. Pingback: Printre pisicile din oras, cautand potcoave de cai morti | Noi, pisicile

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: