Pisica tomberoneza in viziunea unei taximetriste

Ni s-a marit familia, dupa cum deja ati aflat. Noi, pisicile, nu mai suntem doar doua. Acum o avem pe micuta Ursula cu noi. Inca nu ne-am acomodat cu ideea ca vom imparti mancarea, jucariile, patul calduros, mangaierile, ca a aparut un miros strain in casa, asa ca o atacam si o maraim ori de cate ori o vedem. Lucrurile se vor schimba in timp, suntem convinse, dar trebuie sa ne facem jocul pisicesc. O pisica tomberoneza langa noi? Inadmisibil, striga de zor gandul cel rau. Amintirile ni s-au estompat si habar nu avem ca tomberoneze am fost si noi, ca si noi miroseam candva urat, tremuram de frig, ne indoiam de foame si eram mereu expuse pericolelor.

Unii ne ajutau, altii ne speriau. Stiti cat de greu o duc tomberonezele, nu? Am aflat de la sotul Vienelei ca asa se numesc cele pe care ea le numea pisici maidaneze. Nici el nu le numea asa pana cand nu a intalnit cea mai simpatica si mai buna taximetrista din Ploiesti. Au discutat mult despre pisici, iar dansa i-a explicat cu calm ca o tomberoneza care iti iese in cale poarta noroc. El deja ii salvase viata Ursulei, fara sa se gandeasca la vreo recompensa. Hranise deja multe dintre pisicile cartierului. Le cauta seara impreuna cu Vienela. Cand nu le gasea, lasa din loc in loc mancare, stiind ca o vor gasi mai tarziu, ca poate asa ajuta o pisica sa iasa din iarna.

pisica (motan) tomberoneza

Doamna taximetrista i-a spus ca face acelasi lucru si, pentru a dovedi ca nu minte, i-a aratat sacii cu hrana uscata pe care ii tine permanent in masina. Din ei lasa in drumurile sale pentru tomberoneze si pentru catelusii nefericiti. I-a dat diverse sfaturi legate de animale, i-a spus povesti si l-a incurajat, facandu-l sa inteleaga un lucru extrem de important: daca omul simte nevoia sa hraneasca un animal, sa o faca fara retineri. La fel si daca vrea sa ia o tomberoneza acasa, daca vrea sa o creasca si ingrijeasca intreaga ei viata. Sotul Vienelei tine sa ii multumeasca taximetristei pentru toate astea. Iata si o poza facuta zilele trecute, cu un motan atat de bland, incat nu s-a temut sa fie luat in brate de Mihai. 🙂

motan gras

Posted on February 5, 2015, in Noi. Pisicile and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: