Ce fac pisicile cand tuna, fulgera si ploua?

V-ati intrebat vreodata ce fac pisicile cand tuna, fulgera si ploua? Stim, cei care au pisici sunt deja familiarizati cu comportamentul animalelor din dotare, nu mai au nevoie de povestile noastre… Dar noua, pisicilor, ne place sa vorbim si chiar avem in repertoriu o multime de sunete prin care ne exprimam starile, dorintele, nevoile, mirarile sau fricile. Unele dintre noi au invatat chiar si sa scrie pe blog, lucru cu care ne mandrim, desi suntem animale tare modeste din fire. 😀 Stiti, oamenii au tendinta de a generaliza, de a spune ca toate animalele sunt la fel: niste animale. Gresit! Fiecare animal, ca si fiecare om, este unic, fiecare are propria sa personalitate si propriile sale reactii.

Noi, de exemplu, suntem trei pisici intr-o casa; Miti, Pufi si Ursula. Trei pisici, trei firi total diferite intre ele. In data de 3 martie 2015, natura s-a dezlantuit la Ploiesti. Primul tunet a bagat spaima in oameni si a daramat un deodorant ce statea cuminte pe un raft. Primul fulger a luminat cer, pamant, case. Imediat a urmat un bombardament de gheata ce a albit masinile din parcari. Cum credeti ca am reactionat noi, cele trei pisici ale Vienelei? 

Miti si-a continuat nestingherita somnul, de parca era cel mai firesc lucru din lume ca in luna martie sa tune, sa fulgere si sa ploua cu piatra.

Pufi s-a speriat cumplit (stiti deja ca Pufi Piticuta este cea mai fricoasa pisica din lume) si s-a ascuns in sifonier. Nici macar Vienela nu a reusit sa o convinga sa iasa de acolo pana cand furtuna nu s-a potolit. Miorlaia subtire la fiecare tunet, de parca ar fi vrut sa raspunda cerului.

Ursula, cea mai curajoasa pisica din lume, s-a urcat rapid pe pervazul geamului si a incercat sa filmeze tot ceea ce se intampla. Cum ar fi putut rata o asemenea sansa la cunoastere?

Acum, marea noastra curiozitate (stiti cat sunt pisicile de curioase, nu?): voi, dragi surate, cum reactionati in caz de furtuna, ce faceti cand tuna, fulgera sau ploua cu piatra?

Advertisement

Posted on March 4, 2015, in Noi. Pisicile and tagged , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. La noi inca nu a fost cazul de tunete si fulgere , asa ca nu stim , insa picaturile de ploaie seamana cu chestii ce pot fi prinse…Ba mai mult , dusul ala e o chestie tare interesanta…. 😉 😀

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: