Lupte pentru suprematie intre pisici

Intre noi s-au dat lupte crancene pentru suprematie. Fiecare pisica din aceasta casa si-a dorit si inca isi mai doreste sa prinda cea mai buna bucatica de carne, cel mai calduros loc de dormit, cea mai blanda mangaiere. Toata lumea a pariat pe Miti, caci ea este cea mai mare dintre noi, cea mai veche in casa si cea care cunoaste perfect arta razboiului. Dar Miti, pe langa o laba grea si niste dinti extrem de ascutiti, mai are ceva important: un suflet de mama. Din clipa in care si-a dat seama ca noi suntem mai micute, s-a dat cuminte din calea noastra si nu s-a mai hranit pana cand nu ne-a vazut satule, nu a mai dormit la mami in brate pentru ca noi sa putem beneficia de toata caldura si blandetea ei, nu ne-a mai batut decat daca am depasit masura si chiar a fost nevoie de cate o corectie.

Miti fiind scoasa din ecuatie, a ramas ca lupta pentru suprematie sa se dea intre cele doua pisici mai mici, Ursula si Pufi. La masa ne intelegem destul de bine. Ne-am prins ca mami ne ofera mancare pe saturate si ca nu e cazul sa ne certam pe ea. Problemele apar seara, la culcare. Fiecare dintre noi vrea sa doarma cat mai aproape de mana care mangaie atat de bland, fiecare vrea sa aiba urechea cat mai aproape de gura care sopteste vorbe de dragoste pe un ton melodios. Toti se asteptau ca Ursula cea mica si curajoasa sa invinga. Ea nu stie sa dea inapoi, nu stie sa renunte, nu se teme de nimeni si de nimic, iubeste din toata inimioara si nu se sfieste sa o arate. Soarta parea sa fie de partea micutei in trei culori.

Dar Pufina cea dolofana este sireata ca o vulpe, desi nu pare, la prima vedere. A invatat cat de usor poate fi detronata Ursula si profita de fiecare data. Micuta alearga intr-un suflet de cum vede ca mami se urca in pat. Vrea sa fie prima. Se tolaneste pe burta ei si inchide ochii, sperand sa ne pacaleasca. Pufi vine incetinel, se urca langa Ursula, isi cauta locul si incepe sa framante la cozonacei. Dupa cateva minute se lasa putin mai jos pe pieptul mamei, aproape insesizabil. La fiecare cateva secunde mai coboara putin, pana cand reuseste sa isi urce cele 5 kilograme pe biata Ursula. Sufocata, pisicuta se refugiaza la picioarele mamei, unde stie ca Pufina nu va cobori niciodata.

Luptele pentru suprematie sunt scurte, dar intense si cu rezultate neasteptate. Cine s-ar fi gandit ca va ajunge sa se impuna tocmai Pufi, cea mai miorlaita si mai speriata dintre pisici? 😀 A prins un tupeu fenomenal de cand a fost sterilizata!

pisica tigrata grasa

Posted on May 7, 2015, in Noi. Pisicile and tagged , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: