In vizuina Ursulei

In vizuina Ursulei e nebunie curata. Nu, nu prea curata. Bine, mami spune ca nici eu nu ma omor dupa curatenie, dar voi sa nu luati in seama toate barfele. Am invatat ca oricat m-as spala in timpul zilei, ceva sau cineva imi va distruge imediat munca. Si atunci, de ce sa pierd timp pretios spalandu-ma, cand as putea alerga dupa muste, as putea infuleca ceva, as putea sa il necajesc pe Bruno (a aflat toata lumea ca avem un caine in casa?) sau as putea lenevi cu burta la soare? Oricum, fara poze doveditoare aceste vorbe raman doar barfe neprobate. Norocul meu ca mami e atat de ocupata in aceasta perioada, ca nu mai are timp sa ma fotografieze asa cum facea cand m-am mutat in vizuina. Stiu ca va este dor de mine si de surioarele mele, dar va trebui sa mai aveti rabdare pana cand mami se va linisti putin.

Deocamdata se pregateste sa zugraveasca in sufragerie (a facut dormitorul si holul de la intrare), sa termine de lucrat mobilierul rustic pe care il viseaza de atata timp, sa caute niscaiva obiecte care sa lase impresia de vintage, sa il plimbe pe Bruno de zece ori pe zi, sa scrie pe bloguri, sa mearga aproape zilnic la tara, sa faca tot ceea ce facea si inainte. Bine ca are ajutoare de nadejde, ca altfel ar fi lesinat de oboseala. Sa vedem cum se va descurca cu trei pisici si un caine dupa ce se va termina concediul sotului ei. 

Poate va intrebati ce facem noi, pisicile, in timpul acesta. Eu, Ursula, incerc sa stabilesc o relatie de prietenie cu Bruno, ma bucur de atentia neasteptata si protectoare venita din partea lui Miti, care e tare mamoasa de cand a fost sterilizata, ma antrenez pentru Campionatul Mondial de Catarari Urbane si dorm in corturile facute din pături. Mituca se chinuie sa il educe pe Bruno cu cate o laba aplicata peste bot atunci cand greseste, ma spala ori de cate ori ma prinde (nu, de certat nu ma cearta ca umblu murdara) si ma invata cum sa ciripesc pentru a prinde orice zburatoare. Pufina, fire timida si introvertita, prefera sa leneveasca pe sifonier, sa se spele cat e ziua de lunga, de parca ar veni pe aici vreun pretendent la labuta mana ei, sa manance si sa miorlaie cand o vede pe mami a noastra.

Voi ce ati mai facut in ultimul timp?

Posted on June 2, 2015, in În vizuina Ursulei and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: