Cum, cand si de ce miauna pisicile

Vrem sa aflam cum, cand si de ce miauna pisicile voastre, insa mai intai va vom povesti despre noi, ca sa va incurajam.

Ursula – femela, blanita in trei culori, 6 luni. Miauna tremurat si prelung, de cele mai multe ori din senin, in diverse momente ale zilei. Nu am reusit sa aflam motivul, dar stim ca o face cand intra in camera de baie si ca nu se opreste pana cand cineva nu o ia in brate. Mai miauna ascutit si scurt cand ne asezam la masa, cerandu-si portia de rasfat culinar. Dimineata ciripeste aproape ca o vrabie, cu ochii pe geam si corpul incordat, pregatit de saritura. Seara uita sa miaune. Toarce gros, ca si cum ar fi infundata pe nas si cauta culcus sub asternuturi. In acele clipe adora sa muste din pielea omului si sa scoata mici strigate victorioase.

pisica in trei culori

Pufina – femela, blanita tigrata, 10 luni.
petmart.ro
Miauna rar, pe un ton pitigaiat, de parca ar fi nemancata sau de parca tocmai ar fi fost batuta. O face doar cand simte nevoia de a fi mangaiata si doar daca in preajma este vreun om. Miauna a disperare, subtire si prelung, cand isi da seama ca nu poate vana muste, ca celelalte pisici sunt mai iuti si mai agile si ii fura musca de sub nas. Mai miauna in clipa cand in bucatarie miroase a carne. Nu poate rezista tentatiei de a se infrupta din aceasta delicatesa. In rest aceasta pisica nu miauna. Ultimul ei mieunat se aude seara, cand se asaza pe pieptul Vienelei si cere sa fie mangaiata pana adoarme. E un mieunat slab, plangacios, bun de rupt inimi miloase.

pisica tigrata se spala

Miti – femela, blanita alb negru, 1 an si patru luni. Este cea mai vorbareata pisica. Miauna pe foarte multe tonuri si o face extrem de bine. Mieunatul ei poate fi deslusit usor de catre cei care locuiesc cu ea in casa. Are un alt timbru vocal pentru fiecare “propozitie”. Incepe la prima ora a diminetii cu un mieunat subtire, ciripit, destinat pasarilor ce stau la pervaz, de cealalta parte a geamului. Continua cu salutul destinat oamenilor. Acest mieunat este intodeauna scurt si patrunzator. La pranz miauna lung, ragusit, ca un fumator care cere o tigara. Vrea sa fie mangaiata si rasfatata, caci altfel viseaza urat in timpul somnului de frumusete. Pentru ca in copilaria ei a fost de multe ori lovita de picioarele oamenilor grabiti si neatenti, neobisnuiti cu pisica in casa, a invatat sa miaune tremurat si prelung cand ne apropiem de ea.

pisica alb negru la furat

Uneori Miti vine langa fotoliul Vienelei si vorbeste mult. Mieunatul acesta seamana a declaratie de dragoste. E cald, sensibil, viu, aducand a vocalize facute de o cantareata cu suflet si voce buna. E un mieunat vorbit, cum celelalte pisici nu pot mieuna, rostit din miscarea ferma a maxilarului. Cum, cand si de ce mai miauna aceasta pisica desteapta, mandra si frumoasa? Miauna cand isi cheama “puiul” la masa. De cand a fost sterilizata se considera mama Ursulei si procedeaza in consecinta. Daca apare o musca in camera, miauna lung, apasat, poruncitor, dar in acelasi timp si bland, ca puisoara ei sa vina si sa invete cum se prinde o musca. Acelasi lucru se intampla cand pregatesc ceva de mancare sau cand le impart bunatati. Nu se atinge de mancare pana nu o vede satula pe Ursula. Daca trec cateva minute si nu o vede, incepe sa miaune plangacios, ascutit, a disperare si umbla prin casa besmetica, privind spre Vienela din cand in cand, parca cerandu-i ajutorul. Despre tonurile pe care miauna Miti, pisica alb negru, se poate povesti intr-o carte, insa ne vom opri aici si va vom lasa pe voi sa continuati.

Cum, cand si de ce miauna pisicile voastre?

Posted on July 10, 2015, in Noi. Pisicile and tagged . Bookmark the permalink. 2 Comments.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: