Ce sa faci sa nu se scuipe doua pisici?

Sa le fim de folos cititorilor care ajung pe acest blog de pisici. Ce sa faci sa nu se scuipe doua pisici? este intrebarea care mi-a adus un nou cititor pe blog. Iata si raspunsul meu: este o situatie inevitabila. Pisica este un animal care isi apara teritoriul, un animal gelos, care cu greu va permite sa imparta dragostea stapanilor, jucariile si mancarea. In primele zile, pana cand pisicile se vor acomoda una cu alta/celelalte, veti fi martori la scurte batai, le veti vedea scuipandu-se si maraindu-se. Doar timpul si atentia voastra sporita le vor impaca. Iubiti-le, vorbiti cu calm, oferiti-le cat mai multe jucarii. Trebuie sa stiti ca puii de pisica sunt mai usor acceptati de catre pisicile adulte. Acomodarea poate avea loc dupa cateva zile sau chiar mult mai tarziu, dupa doua luni. Este posibil sa ajunga sa se iubeasca una pe cealalta de parca ar fi surori sau doar sa se ignore cand se vad. 

Pisicile, prin aceste manifestari aparent agresive, isi stabilesc ierarhia viitoare, decid care este mai puternica si mai hotarata, care dintre ele va fi “sefa”. E bine sa le urmariti, insa fara sa interveniti prea des intre ele. De obicei nu isi fac rau, desi asa ni se pare cand le vedem cum se scuipa, cum se maraie si cum se lovesc intre ele.

pisici se scuipa se bat

Posted on October 20, 2015, in Noi. Pisicile and tagged , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. Cand am stat la tara trei saptamani,l-am luat si pe Print.L-a intampinat un pui mai mic decat el,si i-a aratat ca el e seful acolo.

    Like

    • Ha, ha, cam asa a pus-o Ursula pe Pufi la punct cand a ajuns (Ursula) la noi. Era cat palma de mica, dar stia ce vrea de la viata. Doar pe nebuna de Miti nu o poate domina. :)))

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: