Despre roti

Noua, pisicilor, ne plac rotile. Nu orice fel de roata, desigur. De exemplu, ne-a placut la nebunie roata pe care a cumparat-o mami special pentru noi. Era formata din cateva sarmulite impreunate sub forma de roata. In interior era un soricel pe care ne-am straduit sa il vanam. Stiti voi cum vaneaza pisica? De cum observa o eventuala prada, se aseaza pe podea (in iarba, pe creanga copacului sau unde se nimereste sa fie). Ramane absolut nemiscata, cu coada bat, in asteptarea momentul cand poate sari spre vanat. Poate sta asa foarte mult timp, fara sa se miste, fara sa se dea de gol. Asa am procedat si noi cand in casa a aparut roata in care se ascundea soricelul. Acum, desi nu suntem batrane, nu ne mai amintim exact care dintre noi a reusit sa scoata soricelul din capcana de fier. Cert este ca ne-am pacalit. In spatele nostru statea la panda cainele. De cum a vazut soricelul, l-a furat si l-a rupt in bucatele. Adio distractie. 

Mai nou, am gasit o alta metoda de a ne juca. De aceasta data, pacalitul e cainele. Stam pe spatarul scaunului directorial de la birou, tolanite ca niste printese rasfatate. Cainele vine sa ne miroasa ori chiar sa ne invite la joaca. Noi intindem labutele spre el si, cand nu e atent, le infigem in boticul lui moale. Cainele, deranjat de intepaturi, incearca sa fuga. Din acea clipa incepe distractia. El se invarte in jurul scaunului, scaunul se invarte si el, rotile o iau la invarteala prin casa, iar noi ne simtim de parca am fi in parcul de distractii. Nu-i asa ca e grozava joaca noastra? Cine are o pisica si vrea sa ii ofere clipe de neuitat, sa aduca in casa un caine si un scaun pe roti. De restul se ocupa felina. Si va garantam ca distractia va fi maxima (sigur, mai putin pentru bietul catel).

Dar sa va mai povestim ceva. Are mami un fotoliu tot pe roti. Una dntre ele, probabil mai batrana sau mai subreda, a cazut. Mami a asezat-o cu grija pe un dulap, cu gandul ca o vor pune baietii la loc cand vor veni acasa. Mituca, mai indrazneata, a testat roata. Vazand ca se invarte, a lovit-o mai tare cu laba. Roata s-a dat peste cap si a cazut. Ghiciti unde? Daca nu reusiti sa va dati singuri seama, va spunem noi: fix in capul cainelui care urmarea de jos cum se juca Miti. Sa nu ne intrebati ce parere a avut mami de toata distractia noastra, ca nu va putem spune. Nu pe blog, unde citeste atata lume.

Chiar si acum e suparata pe noi. Acest articol trebuia sa fie despre roti si noi l-am transformat in articol despre pisici. Sau nu? Daca ai nimerit aici din intamplare, iti spunem doar ca roti transpale poti gasi aici. Daca vrei sa afli mai multe despre pisici si despre felul in care se joaca, poate ar trebui sa citesti si alte articole de pe blogul nostru. Pana atunci, nu uita de roti transpale.

Posted on February 4, 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: