Pisica mea si-a ars mustatile

Pisica mea si-a ars mustatile. A sarit brusc pe aragaz, cand nu se astepta nimeni (si aparent fara sa aiba vreun motiv). Am incercat sa fac haz de necaz, postand pe facebook o poza facuta la scurt timp dupa ce si-a parlit mustacioarele. Si un scurt text: “Cica se poarta buclele anul acesta”. Dincolo de gluma, biata pisica nu isi mai poate folosi la capacitate maxima simturile cu care a fost inzestrata. De ce au pisicile mustati? Pentru a se putea orienta in spatiu, pentru a putea urmari prada prin intermediul vibratiilor din aer, pentru a determina daca poate intra sau nu intr-un spatiu ingust… Fara mustati, pisica este speriata, se orienteaza cu greu, nu poate vana si nici nu se poate juca. Iata asadar de ce trebuie sa ferim pisica de flacari, de ce nu trebuie sa ii taiem mustatile. Vor creste altele in 2-3 saptamani, este adevarat, insa as fi preferat sa nu invete in acest mod ca focul este periculos. 

Trebuie sa mai stiti ca pisica naparleste in mod natural. Atunci isi schimba si mustatile (parlite sau nu), insa organismul sau o face treptat, ajutand pisica sa isi traiasca viata fara incidente. Pisicuta mea, in ultimele doua zile, a cazut de pe televizor, a cazut de pe calorifer, a fost prinsa in mod repetat de catre celelalte pisici ale casei, desi in general ea este foarte iute. De ce? Doar pentru ca si-a ars mustatile la aragaz.

mustati arse pisica

animaland.ro

Posted on February 17, 2016, in Bolile pisicilor and tagged , . Bookmark the permalink. 6 Comments.

  1. draga de ea…….

    Like

  2. Am pățit-o și noi, cândva. Și la botic și la sprâncene. De atunci nu mai folosim lumânări ornamentale ori de comemorare. Pup pisicuța pe bucle…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: