Aloe vera

Avea mami intr-un ghiveci o planta care ne atragea ca un magnet. Spunea ca la scara industriala se fac diverse cosmetice cu aloe vera. Da, planta era frumoasa si avea un nume tare melodios. Dar stiti cum sunt pisicile… Pe noi ne interesa mai mult pamantul in care isi odihnea planta radacinile. Prima care a indraznit sa bage ghearele si sa il rascoleasca a fost (cum altfel?), Miti, furia neagra. Nu avea de gand sa isi prepare cosmetice cu aloe vera, ci doar sa cosmetizeze putin parchetul casei prin imprastierea taranei de jur imprejurul ghiveciului. Noi am stat deoparte o perioada, pana cand planta de aloe vera a cazut la datorie, aparandu-si “saracia si nevoile si neamul”. Atunci ne-am repezit, dornice de distractie. Cand a aparut mami, toate eram pline de pamant si miroseam a aloe vera capsule. Nici macar nu s-a suparat, caci situatia i s-a parut amuzanta. 

Curiozitatea pisiceasca ne-a impins sa aflam mai multe despre aloe vera si am decis sa spunem si altor pisici. Asadar, conform Wikipedia, “În compoziția chimică a frunzei de Aloe vera se găsesc 18 aminoacizi din cei 22 necesari organismului (7 din cei 8 esențiali: valină, leucină, izoleucină, fenilalanină, metionină, lisină și threonină), prin care asigură dezvoltarea și refacerea masei musculare. De asemenea conține vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C și E) și minerale (fier, calciu, magneziu, cupru, crom, iod, seleniu, mangan, zinc) fiind esențială unei alimentații sănătoase, dezvoltarea optimă a organismului și protejarea sănătății. Alte substanțe prezente în frunza de Aloe Vera sunt sterolii (colesterină, sitosterol, campesterol, lupeol), hormonii (auxine și gibereline ), lignină și saponine, prin care se se adaugă proprităților plantei efectul antibiotic, analgezic, antiviral și antiinflamator . Prezența acestor substanțe împreună în compoziția chimică a plantei, asigură acesteia un efect de ameliorare sau chiar vindecare unor boli cum ar fi diabet, artrită, hepatită, cancer, HIV, boli cardiovasculare, leucemie, psoriazis, dermatită, fiind numită în diferite studii “planta miracol””

1408255799-aloe-vera-100-capsule_22155

Cei care doresc aloe vera capsule pot accesa linkul din primul paragraf. Acesta duce catre bioportal.ro, primul supermarket eco online din Romania. Din chiar spusele dumnealor aflam:

“primul si cel mai mare supermarket online de produse bio si naturiste

 • peste 15.000 de sortimente de produse
 • peste 8.000 de produse in stoc livrabile in 2 ore*
 • preturi accesibile
 • garantie 100% la produse*
 • livrare in maxim 24 de ore din momentul confirmarii comenzii
 • in orice punct din Bucuresti – livrare eco, in maxim 2 ore, cu bicicleta (in limita a 20kg/colet)
 • posibilitatea verificarii coletului la livrare
 • oferte speciale si promotii bioportal”

Posted on April 7, 2016, in Noi. Pisicile. Bookmark the permalink. 1 Comment.

 1. Buna,
  Citeste te rog articolul meu si spune-mi parerea ta
  https://asknapi.com/2016/04/09/hills-pet-nutrition/
  Merci mult ! 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: