Au voie sa manance pisicii carne cruda?

Au voie sa manance pisicii carne cruda? se intreba cineva pe internet. Ajuns pe acest blog de pisici, probabil nu a gasit un raspuns lamuritor, motiv pentru care incerc sa scriu acum cateva cuvinte despre carnea cruda. Sunt voci care spun ca nu e bine sa le dam pisicilor asa ceva sa manance. Altii sunt de parere ca pisica, fiind animal carnivor, chiar are nevoie de carne cruda. Pisicile care nu au gasit adapost prin casele umanilor traiesc din ceea ce gasesc pe strazi, prin tomberoane, prin gradini. Vaneaza soareci, sobolani si pasari. Nu le gateste nimeni carnea prinsa la vanatoare. Prin copaci nu cresc bobite cu orez si carne de iepure, nici conserve cu gust si aroma de vita sau miel.

Vedeti voi in videoclip daca mananca pisica carne cruda:

Da, pe langa boabe bune si conserve apetisante, noi le dam pisicilor, pe cat de des putem, carne cruda. Una dintre feline (Pufi cea grasa si sperioasa) prefera gaturile de pui si, in general, carnea de pui. Toate celelalte pisici (Miti, Ursula si Vrabiuta), daca au de ales, opteaza pentru peste sau inima de vita. Nu le fierb niciodata carnea. O mananca mereu cruda, cu o pofta de invidiat. Cui ar trebui sa cer voie inainte? Va raspund tot eu: nimanui!

Pisicii (asa cum a cautat cineva pe internet) au voie sa manance carne cruda si chiar e indicat, cred eu. Procedez in consecinta. Cumpar inima de vita, pestisori mici, gaturi si spinari de pui si le dau sa manance zilnic o masa compusa numai din carne cruda. Toate pisicile mele sunt sanatoase, grase si frumoase, mereu vesele si pline de energie.

Desigur, castronul cu boabe e mereu plin, sa poata manca diversificat.

petmart.ro

Posted on February 6, 2017, in Hrana pisici and tagged , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

 1. Carnea cruda va conduce la deterioarea rapida a rinichilor. Carnea cruda trebuie data obligatoriu cu adaos de calciu, cel mai des se folosesc gaturi de pui crude – care contin si oase mici si moi pe care pisica le poate zdrobi. Oasele se digera, dar numai daca sunt crude.

  Nu va lasati pacaliti de aspectul “fericit” al pisicii, aceasta rareori lasa sa vada suferinta prin care trece.

  Daca totusi doriti sa le dati carne cruda, dar va e frica de oase, exista ingrediente speciale ce se adauga la carnea cruda.

  Desigur, cateva zeci de grame de carne cruda o data pe saptamana sau la doua saptamani nu sunt periculoase, sau nu ne asteptam sa fie. Dar nu mai mult!

  Calciul care se gaseste in bobite este formulat pentru a fi in echilibru cu proiteile din bobite, daca adaugati proteinele din carnea cruda, acestea nu pot fi echilibrate de cantitatea de calciu din bobite.

  Like

 2. Ca sa fiu clar: dieta cu gat de pui inseamna oase + carne = in principiu OK.

  Dieta cu carne cruda, fara oase (gen inima de vita sau alte asemenea ) = nu OK, pentru ca nu are suficient calciu.

  Repet, ca o tratatie, se poate si carne cruda fara oase. Dar nu ca o componenta zilnica a mesei.

  Daca ati folosit dieta cu carne cruda in proportii mari si un timp indelungat (sa spunem 5-5 liuni, dar numai asa sa avem un ordin de marime) , ar fi poate indicat sa verificati creatinina si sa faceti o vizita veterinarului.

  Aveti mare grija la manipuilarea carnii crude – se infecteaza usor. Pisic rezista de regula la o concentratie de bacterii mai mkare decat omul, dar nu cred ca e bine sa ne bazam pe asa ceva.

  Mere grija = splat pe maini gen “chirurg” inainte de manipularea carnii crude. spalarea si uscarea prealabila a fundului folosit pentru taiat, evitarea atingerii cu alte obiecte ce ar putea fi cotnaminate.

  Faptul ca nu s-a intamplat nimic pana acum nu e o garantie ca nu se va intimpla. O contaminare are loc o singura data.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: