Cat costa sa adopti o pisica

Cat costa sa adopti o pisica? Iata o alta intrebare care aduce oamenii pe blogul de pisici. In teorie, sa adopti o pisica nu costa nimic. Este posibil ca, din pura superstitie, unii oameni sa ceara un leu pentru pisica pe care o ofera spre adoptie. Totusi, sa adopti o pisica trebuie si in general este gratis. Daca aveti o anumita preferinta (ati vazut la cineva poza unei pisici si v-a placut sau v-a fost mila), discutati detalii legate de adoptie cu persoana la care este pisica. Este posibil sa vi se ceara sa semnati un contract de adoptie, un soi de garantie ca veti pastra pisica si veti avea grija de ea asa cum se cuvine.

Daca va doriti o pisica, dar nu aveti deocamdata preferinte, sfatul meu sincer este sa va uitati cu atentie in jurul blocului, pe la blocurile vecine, caci veti gasi numaidecat cel putin o pisicuta care traieste periculos pe strazi, cel mai probabil inghetata de frig, speriata de moarte, rupta de foame. Ii puteti oferi ei o viata buna, departe de pericole. Veti primi, in schimb, toata dragostea ei si multe, multe portii de ras in fiecare zi.

Totusi, nu adoptati o pisica pana cand nu sunteti siguri ca ii puteti oferi tot ceea ce are nevoie: un adapost la caldura, mancare si apa proaspata zilnic, pastile pentru deparazitarea interna contra viermisorilor, pipete pentru deparazitarea externa (ca nu cumva sa va umpleti de purici), timp pentru a va juca cu ea si mai ales dragoste. Nu uitati sa sterilizati pisica atunci cand va veni momentul. Ii faceti si ei un bine, si voua. La unele cabinete veterinare acest lucru se realizeaza gratis.

Nu trebuie sa coste nimic daca adopti o pisica. Dar trebuie sa fii sigur ca ai bani si timp sa o ingrijesti toata viata ei, adica in jur de 15-20 ani.

Posted on February 6, 2017, in Noi. Pisicile. Bookmark the permalink. 1 Comment.

 1. Pisica nu costa nimic, intr-adevar. Si nu pot decat sa votez cu amandoua mainile (:-)) recomandarea de a fi sigur(a) ca ai resursele necesare (de bani, de timp si de nervi) pentru a pastra pisica toata viata ei (sau a voastra, in sfarsit…),

  Costuri:
  – litiera: 12-50 lei (cele ieftine sunt mai bune pentru ca sunt mai usor de spalat)
  – castronele (1 apa + 1 mancare) = 2 x 5 lei – 2 x16 lei (variant de inox = o recocomand, se intretine mai bine si tine toata viata)
  – mancare: uscata de medie calitate = 50 lei/luna (dar sunt tot felul de variante mai ieftine si mai scumpe, dupa preferinte si buget)
  -veterinar: primii 2 ani puteti cheltui cam 200 lei pe an, in total (include vaccinarea si deparazitarea, obligatorii!)
  – asternut: silicat 4 pungi mici @ 20 lei = 80 lei pe luna (dar exista si variante mult mai ieftine, inclusive nisip pur si simplu – dar acela trebuie spalat) exista si varainte mai scumpe – rumegus special, ecologic

  Asa, foarte grosier:
  – costuri facute doar o data = 500 lei in total (adunat) in primii 2 ani
  – costuri recurente, lunare: 50-200 lei/luna (mancare, asternut)

  Asta, pentru o pisica tinuta exclusive in casa.

  O pisica tinuta afara costa mai putin, sau aproape nimic, dar va trai cel mai probabil pana in 5 ani si va fi destul de mototolita :-).

  Dar, pentru a fi rigurosi, trebuie sa scadem costurile medicale pe care pisica ne ajuta sa le evitam, si care sunt mai mari decat cele cu intretinerea ei.

  Nu discut povestea cu vibratiile “vindecatoare” emise prin tors, nu exista nici o dovada stiintifica, personal nu o cred, dar nici nu doresc sa intru in polemica pe aceasta tema. Fiecare sa creada ce doreste, nu sunt eu cel care judeca asta.

  Dar, incontestabil este faptul ca pisica ne intrerupe rutinele daunatoare (cum ar fi statul la calculator sau la televizor), ne pune sa mai facem drumuri si sa avem grija de ea – activitate fizica absolut utila corpului si ne da o stare de buna dispozitie ce combate stressul.

  Asa ca, daca ar fi sa consideram doar 2 episoade de boala pe an, fiecare cu un cost de 2-500 lei:
  – costuri cu intretinerea pisicii= 600 – 2400 lei/an
  – cosutri evitate= 1000 lei.

  Pare destul de echilibrat, chiar si financiar.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: