Stapanii pleaca in strainatate. Ce fac pisicile?

Noi, pisicile de pe acest blog, traim zilele aceasta o drama nestiuta. Stapanii pleaca, rand pe rand, in strainatate. Spera la o viata mai buna. Mami il va lua si pe Bruno, caci un caine nu e la fel de descurcaret cum suntem noi, pisicile. Totusi, suferinta ne este la fel de mare. Nu ne consoleaza cu nimic ideea ca suntem mai independente decat cainele. Probabil am fi preferat sa fie invers, sa putem pleca in Scotia cu mami.

Ea nu ne-a spus nimic, dar noi simtim, caci asa sunt animalele, au o intuitie care le lipseste oamenilor. De cand a inceput sa isi faca bagajul, inimioarele noastre bat mai cu putere. Profitam de orice moment pentru a sta in brate la mami sau macar intinse in pat, langa ea, sa ii atingem un centimetru de piele. Ne mangaie si lacrimeaza pe ascuns, ne spune vorbe dulci si ne indoapa cu bunatati.

Are planuri mari, dar pentru a le realiza trebuie sa stea departe de noi o perioada, sa munceasca mult si sa sufere de dorul nostru, cum si noi vom suferi de dorul ei. Ne va lasa cu niste prieteni. I-am cunoscut. S-au purtat frumos cu noi si speram ca asa vor face si cand nu va mai fi mami aici, altfel vom suferi si blanita ne va cadea, vom slabi si vom fi triste, iar mami isi va da seama imediat.

Vrea sa ne ia si pe noi. Nu isi permite deocamdata. Ne va lua pe rand, una cate una, cand va fi posibil. Noi vom astepta cu rabdare. Nu promitem sa fim cuminti, caci pisica cuminte si baba frumoasa mai rar gasesti. Dar ne vom stradui sa nu deranjam prea tare oamenii care vor veni aici sa ne ingrijeasca. Deocamdata profitam ca mai e mami acasa si ne comportam cat mai bine, ca sa o convingem ca trebuie sa ne ia in Scotia.

O vedem cum se framanta. O vedem cum sufera si stim ca va avea zile grele cand o va apuca dorul de noi. Vom merge in strainatate, insa pe rand. Aici e buba. Pe care dintre noi sa o ia prima si pe care sa le lase acasa? Copilul o sfatuieste sa o ia prima pe Miti, caci ea e factorul problema in casa, ea provoaca fiecare cearta, bataie, deranj.

Tati e de parere ca Pufi ar trebui sa plece prima in Scotia, caci e cea mai sperioasa si cea care mananca bataie cel mai des de la noi toate. Mami ne-ar lua pe toate, insa slabiciunea ei este Ursula. Daca si-ar asculta inima, pe Ursula ar alege sa o duca prima in Scotia, mai ales ca vrea un companion pentru Bruno, iar ei doi se inteleg de minune. Dupa cum vedeti, biata Vrabiutae ultima optiune pentru toti.

Discutia ramane deschisa. Stapanii pleaca in strainatate. Ce fac pisicile? Profita de ultimele clipe cu internet in casa si scriu pe blog despre supararea care le amaraste vietile in acest vesel si deopotriva trist septembrie. Sa ne tineti pumnii!

Advertisement

Posted on September 15, 2017, in Noi. Pisicile. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: