Acomodarea a doua pisici – pisica tortie si pisica maidaneza

Acomodarea a doua pisici – pisica tortie si pisica maidaneza obisnuita

In casa mea si-au gasit locul 4 pisici, toate maidaneze. Una dintre ele, pisica tortie, este cu adevarat speciala. Numele sau este Ursula. Este o pisica foarte inteligenta, prietenoasa, jucausa. Astazi va voi spune mai multe despre Acomodarea a doua pisici – pisica tortie si pisica maidaneza europeana obisnuita.

Una dintre pisicile mele maidaneze este neagra cu pete albe – o cheama Miti. O pisica rea, teritoriala, care incearca permanent sa le domine pe celelalte trei pisici. Cu doua dintre ele chiar reuseste. Cand vine vorba despre Ursula, pisica tortie, lucrurile se schimba radical.
petmart.ro

Pisica tortie nu accepta sa fie dominata. Nu se sperie. Intai incearca sa aplaneze conflictul. O invita pe Miti la joaca, incercand sa ii distraga atentia de la cearta. Daca nu reusteste (asta se intampla rareori), atunci intinde laba si ii da vreo doua lovituri lui Miti, amintindu-i ca in casa noastra pisicile nu se bat.

acomodarea pisicilor

Din pacate, lucrurile nu stau chiar asa. Pisica maidaneza Miti, teroarea satului, le tine la respect pe celelalte maidaneze, Pufi si Vrabiuta. Amandoua sunt pisici de rasa comuna, gri tigrat, fricoase si foarte atasate de om. S-au acomodat greu in casa unde stapana era Miti, pisica neagra.

petmart.ro

Sunt convinsa ca ar fi fost mai fericite daca ar fi locuit singure, numai printre umani, sau daca macar ar fi fost doar 2 pisici, nu patru. Am incercat sa le dau spre adoptie atunci cand le-am gasit, dar daca nimeni nu le-a vrut, le-am pastrat si le-am oferit tot ce este mai bun pentru o pisica.

Acomodarea a doua pisici poate dura cateva minute sau cateva luni. Depinde de pisici, pentru ca ele, ca si oamenii, au personalitati diferite. Unele pisici sunt prietenoase, altele sunt fricoase, altele vor totul numai pentru ele.

petmart.ro

Important este ca noi, oamenii, sa avem rabdare si sa le supraveghem in prima perioada, pana cand pisicile se acomodeaza una cu alta. Daca observati ca au de gand sa se certe, incercati sa le distrageti atentia: oferiti-le jucarii, mancare buna, mangaieri etc. In timp, se vor acomoda si vor ajunge sa se joace si sa doarma impreuna.

Pisica mea tortie este fenomenala. Ea nu se cearta cu nimeni, iubeste pe toata lumea (alte pisici, oameni si pe Bruno, cainele meu), doarme alaturi de oricine. Celelalte pisici o iubesc si vor sa stea alaturi de ea.

Pisica tortie

pisica tortie

Acomodarea a doua pisici – pisica tortie si pisica maidaneza a fost foarte usoara. Ursula era foarte mica cand a intrat in casa noastra. Toata lumea a iubit-o din prima clipa si ea s-a dezvoltat frumos.

Acomodarea dintre celelalte pisici maidaneze s-a facut mai greu, e adevarat. Daca aveti ocazia, luati-va o pisica tortie (tortoiseshell). Jur ca nu veti regreta!

Cel mai important lucru referitor la acomodarea a doua pisici este sa aveti rabdare, sa le supravegheati, sa nu le permiteti sa ajunga la bataie si sa le oferiti multa iubire. De restul se vor ocupa ele, oferindu-va bucurii nenumarate in fiecare clipa.

Advertisement

Posted on September 4, 2020, in În vizuina Ursulei. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: