Ursula (Gălăgiuţă)

Salutare! Eu sunt Ursula, poreclita Ciripel sau Galagiuta, cea mai mica, mai curajoasa si probabil mai norocoasa pisica a Vienelei. Povestea mea e scurta si aventuroasa. Ramasa singura pe lume, umblam bezmetica prin cartier, tremurand de frig, roasa de foame, ametita de nesomn. Intr-un moment de neatentie am traversat strada. Ceea ce a urmat imi pare si acum de domeniul fantasticului.

O masina uriasa se indrepta spre mine cu viteza. Eu paralizasem de frica. Eram incapabila sa ma dau la o parte din fata ei. Soferul nu ma vazuse, probabil din cauza ca sunt cat palma unui om de mare (astazi, 5 februarie 2015). Un barbat inalt s-a repezit in fata masinii cu bratele ridicate. Soferul, speriat si uimit peste masura, a franat brusc si apasat (inca se mai vad urmele pe sosea, dupa 12 ore).

pisicuta

Muncitorii de pe strada si-au pus mainile la ochi, soferul incremenit si-a facut cruci, iar varul Vienelei a spus ca sotul ei nu va muri pe perna lui, in casa, daca mai sare in fata masinilor sa salveze pisici. Am fost ridicata de pe asfalt, purtata pe brate, dusa intr-un loc calduros, unde este mancare din belsug. M-am hranit pe saturate, in timp ce Vienela ma mangaia si miorlaia ca ma vrea.

pui de pisica mancand

Dupa trei ore in care m-a tot hranit si m-a invelit in prosoape, Vienela a reusit sa ma incalzeasca, sa ma readuca la viata. Cu siguranta nu mai rezistam o noapte afara. Dupa cateva negocieri si promisiuni, am devenit in mod oficial Ursuletul ei. Mi-a spus asa deoarece mutrita mea si culoarea blanitei ii amintesc de Ursulet din povestea Contesei de Segur. Pentru ca sunt fetita, numele meu s-a transformat in Ursula. Sper sa cresc mare si sanatoasa.

pui de pisica

pisoi mic

Ursula la 1 an, 11 luni si trei zile:

pisica-tricolora

Ursula, filmata la varsta de 2 ani, 2 luni si 2 saptamani.

  1. Doamneee, nu pot sa cred ca ti-ai luat inca o pisica!!! Eu care ador pisicile nu va pot ura decat sa va bucurati de Ursula multi ani de acum incolo. Sunt convinsa ca o sa va rasplateasca pentru tot ce ati facut cu multa, multa dragoste.

    Like

  2. Si eu am avut 3, la un moment dat. V-am promis, si tie si Matildei, ca o sa scriu si eu despre motanii mei. Tre’ sa ma pun pe treaba…
    Oricum, ma bucur pentru voi toti :).

    Like

    • Greu este pana cand se acomodeaza una cu alta. Zilele astea sunt ocupata cu paza, ca Miti este iute rau si ma tem sa nu o loveasca prea tare pe Ursula daca o prinde. Pufi nu mai coboara de pe sifonier, asa ca trebuie sa o hranesc separat, dupa ce o ascund pe mititica in dormitor. :)) Nebunie!
      Hai, profita de weekend si scrie… :)))

      Like

  3. Să crească mare şi frumoasă şi să rămâneţi îndrăgostiţi de ea! 🙂 Ea vă iubeşte deja, cu siguranţă, se vede! 🙂

    Like

  4. mamaaaa, ce povesteeee…. chiar ca a venit la voi cu mare tam tam …

    Like

    • Si continua sa faca tam tam. Sa vezi ce miorlaie daca e usa inchisa si nu poate ajunge la mancare. Acum cateva minute a lovit-o pe Miti cu laba in cap din cauza ca se apropiase de ea sa o miroasa. :)))

      Like

  5. Eu nu am fost de acord niciodata sa cresc pisici in apartament, la bloc, dar fiica-mea avea o pisicuta maidaneza, pe care a crescut-o din primele ei zile si s-a atasat foarte tare de ea. Intre timp fiica-mea a nascut o fetita si mi-a plasat mie pe Mitzy sa o cresc o perioada……..acum nu i-o mai dau inapoi, fiindca m-am indragostit de ea, nu mai pot sta fara pisicuta mea.

    Liked by 1 person

    • Eu am avut mai mereu animale in casa (hamster, sticleti, pitigoi, broasca testoasa, caini…), doar ca ma cam feream de pisici. Acum le-as aduna pe toate in casa, daca as putea. :))
      Am avut si noi candva un motanel, Tomi, pe care i l-am plasat mamei mele din cauza ca in apartament distrugea absolut tot ce ii iesea in cale. S-a acomodat perfect la curte si a trait vreo 10-11 ani fericit.
      Sa iti traiasca Mitzy! 🙂

      Like

  6. Multumesc foarte mult, sa va traiasca si voua animalutele pe care le cresteti din dragoste !

    Like

  7. Despre un om care adopta sufletele si le iubeste atat de mult cum o faci tu, nu se poate spune decat ca are un suflet enorm si asta e cea mai importanta calitatea a unui om, ceea ce il face om.

    Like

    • Multumesc din suflet, Cristina! Le-am adoptat de mila, ca toate erau la un pas de moarte cand le-am gasit, si au devenit parte din familia mea, din casa mea, din mine. 🙂

      Like

  1. Pingback: Pisica tomberoneza in viziunea unei taximetriste | Blog de pisici

  2. Pingback: Blog de pisici | Blog de pisici

  3. Pingback: Povestea lui Fat-Frumos in varianta pisiceasca | Blog de pisici

  4. Pingback: Pisica tricolora, aducatoare de noroc | Blog de pisici

  5. Pingback: Cine-a pus pisica-n drum? | Blog de pisici

  6. Pingback: Se cauta familie responsabila pentru o pisica | Blog de pisici

  7. Pingback: Războiul Muștelor | Iubesc Viaţa

  8. Pingback: Viața ca un joc | Iubesc Viaţa

  9. Pingback: Ursula, mieunica simpatică | Iubesc Viaţa

  10. Pingback: Aș fugi de lume | Vieneland

  11. Pingback: Acomodarea a doua pisici – pisica tortie si pisica maidaneza | Blog de pisici

  12. Pingback: Aș fugi de lume - Vieneland

  13. Pingback: Viața ca un joc - Iubesc Viaţa

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.