Pot scoate pisica pe afara in lesa?

Trebuie sa stiti un lucru: daca pisica nu este obisnuita sa aiba zgarda la gat, este posibil sa ramana “blocata” cand o scoateti afara, se poate sa nu mearga la pas, cum ar fi normal. O puteti obisnui intai in casa, treptat, cu rabdare si chiar folosind o zgarda contra puricilor.

Ati scos pisica afara si nu merge? Ramane blocata? Cumparati o zgarda cu care sa stea permanent la gat, pana cand se obisnuieste si nu o mai simte, pana nu ii mai da importanta. Apoi repetati incercarea de a scoate pisica in lesa. Ideal ar fi sa aveti un ham special pentru pisici, ca sa va asigurati sa nu se sperie si nu scapa din zgarda, caci exista riscul sa o pierdeti.

petmart.ro

Anul trecut pe vremea aceasta o aveam doar pe Miti si doar de cateva zile (Multi ani inainte, dracusor fara astampar!). Cand ploua, se aseza la pervaz si isi lipea mutrisoara de geam. Inhala aerul cu o pofta incredibila. In ochi mi se parea ca ii citesc tristetea de a fi inchisa in apartament. Mi-o imaginam uneori ca pe o printesa rapita de zmeul cel rau si silita sa ramana in castelul aurit, unde nu se putea bucura de soare, de ploaie, de vant. I-am cumparat un ham din piele si am incercat sa o scot pe afara la adapostul noptii, ca lumea sa nu spuna ca sunt nebuna. Mi-am dat seama rapid ca suferinta pisicii mele fusese doar o iluzie, ca de fapt nu isi dorea sa iasa afara. O sperie oamenii, o sperie masinile, o sperie “afara”. Pot scoate pisica pe afara in lesa? Aceasta intrebare a ramas suspendata in aer vreme de un an. Intre timp s-a ocupat cainele de ham (a ros cat a putut din el), dar ideea a ramas. 

Am profitat de ploaia de acum cateva zile pentru a mai face o incercare, dar nu cu Miti, caci ea a primit intre timp porecla diavolul tasmanian, ci cu Pufina, care este cea mai blanda si mai maleabila dintre pisicile mele. De cum s-a oprit ploaia si s-a intunecat i-am pus lesa si am plecat la plimbare. S-a speriat cumplit de cum am iesit din scara blocului. Zgarieturile ce inca imi impodobesc gatul, umerii si pieptul stau dovada. Am bagat-o in casa si am incercat sa o scot in lesa pe Ursula, cea mai mica si mai curajoasa pisica din cate s-au vazut pe pamant. I-a placut atat de mult, incat cu greu am convins-o sa intre in casa. A mirosit fiecare fir de iarba, a studiat fiecare pietricica, a alergat dupa fiecare picatura de apa, a marait dupa fiecare pisica intalnita in cale. Plimbarea a fost o incantare pentru pisica si pentru mine!

Aseara m-am gandit sa repet experienta.
Daca scot cainele de 20 de ori pe zi din casa, de ce nu as scoate uneori si pisica? Zis si facut. Eu cu Ursula in lesa, sotul meu cu cainele. Niste nebuni plimbandu-si menajeria la adapostul noptii. Pot scoate pisica pe afara in lesa? Desigur, oricine poate. E bine sa scot pisica pe afara in lesa? Nu, nicidecum, daca pisica se numeste Ursula. De la miezul noptii si pana acum (ora 7, 10 dimineata) pisica mea a miorlait continuu, plimbandu-se de la un geam la altul, in speranta ca se va gasi cineva sa o scoata la plimbare. Inca mai miorlaie, fara pauze, fara sa oboseasca. Va intreb pe voi, iubitori de pisici: pot scoate in continuare pisica pe afara in lesa, riscand sa nu mai dorm noptile din cauza miorlaielilor, sau e mai bine sa o tin doar in casa, in speranta ca va uita de viata aventuroasa de afara?

pisica pe geam

Da, pot scoate pisica in lesa. Am incercat si s-a dovedit a fi chiar mai ascultatoare decat cainele. Iata cateva dovezi ca pisica poate sta cuminte in lesa si se poate bucura de natura fara sa fie pusa in pericol.

pisica in lesa 1 pisica in lesa 2 pisica in lesa 4 pisica in lesa 5 pisica in lesa 6 pisica in lesa 7 pisica in lesa 8 pisica in lesa 9 pisica in lesa 10 pisica in lesa

Posted on June 30, 2015, in În vizuina Ursulei and tagged , . Bookmark the permalink. 10 Comments.

  1. Fata mea scoate pisicile la plimbare fără probleme. Doar că nu în România. Succes.

    Like

    • Surprinzator, in seara cand am scos-o pentru a doua oara pe Ursula in lesa nu am vazut nici o privire care sa spuna: asta e nebuna. Toti zambeau cu simpatie si unii chiar s-au oprit sa se joace cu ea. 🙂

      Liked by 1 person

  2. Pe Grişka l-am scos o dată sau de două ori în lesă, în curtea socrilor. Dar s-a speriat de ceva, s-a smuls din mâna bărbatului meu (l-a luat prin surprindere) şi a fugit cu lesa târâş. Am crezut că l-am pierdut, dar, din fericire, uşa casei era deschisă, aşa că a intrat şi s-a dus drept sub pat.
    În concluzie, probabil depinde foarte mult de pisică, dar cred că există întotdeauna riscul s-o facă ceva s-o ia la fugă. Şi, chiar dacă n-o scapi din lesă, ce te faci dacă sare în vreun copac,de exemplu, şi nu vrea să dea jos? 😀 (Depinde şi cât de lungă e lesa.)

    Grişka în lesă – adică în ham

    Like

    • Am patit si eu cu Ursula. S-a miscat ceva prin iarba (probabil o soparla) si mi s-a smuls din mana, ca nu o tineam prea bine. Am reusit sa pun piciorul la timp pe lesa.
      Ca sa o scot pe afara va trebui sa cumpar alt ham, ca asta e distrus de Bruno. Lesa are doua noduri si putin peste un metru lungime… :))) Dar daca o vezi cat de bine si frumos merge alaturi de Bruno…

      Liked by 1 person

      • Ar fi frumos dac-ai putea să-i filmezi, sau măcar să-i fotografiezi.

        Like

      • Nu am cu ce sa ii filmez, iar fotografiile ies cand si cum vor ele. Am facut zeci in acea seara si nici una nu reda momentul in care Ursula mergea la pas cu Bruno. :(((
        Apas butonul acum si aparatul declanseaza peste 30 de secunde… :(((

        Like

  3. Seamana leit cu Mitzy a mea
    Pup!

    Like

  4. Buna. Si eu am pisici, multe. Doua dintre ele adora sa iasa afara, restul nu. Una din cele doua e mare vanatoare, si am lasat-o afara fara lesa o perioada, nu e o zona periculoasa, cand a inceput sa imi aduca porumbei morti pe care ii manca m-am suparat si nu am mai lasat-o. La fel, plangea si suferea. I-am pus zgarda la gat sa nu o ia nimeni, face zgomot cand incearca sa prinda porumbei si asa se sperie si nu ii mai prinde.. Insa se bucura enorm de privilegiul de a fi afara. Nu cred ca merita sa ii rapesti aceasta placere. Pentru unele dintre ele este ceva senzational, pur si simplu ia-o cu tine cand iei cainele. Eu asa fac, plimb doi caini si doua pisici. Ele chiar sufera ca nu ies… Asa ceva nu se uita, este vorba de instincte… Bafta!

    Like

    • Buna, Raluca!
      Hi, hi, tin minte ca avea si mama o pisica isteata, care vana soricei si porumbei. Ii baga in bucatarie sa se laude si imprastia fulgi prin toata casa. :))) Dar putea lasa mama orice carne pe masa si nu se atingea de ea.
      O voi scoate in continuare. Nu vreau sa ii rapesc aceasta placere. Trebuie doar sa ii cumpar un ham, ca din cel vechi nu a ramas mare lucru.
      Cu fiecare zi ce trece regret mai mult ca nu stau la curte… :(((

      Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.