Iarba pisicii sau iarba mâței

Stiti cat sunt de chinuitoare, pentru o pisica, daca este prizoniera intr-un apartament, zilele calduroare de vara? Oamenii si chiar cainii (acolo unde exista) aduc pe talpi polen si miros de iarba proaspata calcata in picioare, iar nasul nostru fin detecteaza imediat aromele uluitor de placute ale celui mai frumos anotimp. Atunci ne cuprinde o agitatie fara seaman. Ok, am inteles ca oamenii ne vor binele, ca ne tin incuiate in apartamente pentru a ne proteja de pericole, insa bietii de ei nu pot pricepe care ne sunt adevaratele nevoi si nu pot intelege miorlaiturile prin care ne rugam la Zeita-Mama a pisicilor.

petmart.ro

Tu, inteleapta si buna Zeita-Mama, fa o minune si ajuta-i pe umani sa priceapa ca dintii, gura si burtica noastra au mare nevoie de iarba pisicii (sau iarba mâței, cum o mai numesc ei). Fa-i sa ne ofere acest leac miraculos al tuturor bolilor reale sau inchipuite de care sufera felinele. Fa-i sa ne dea, la discretie, ghivece pline cu gustoasa si aromata iarba a pisicii. 

Si draga Zeita-Mama a pisicilor ne-a ascultat intr-un final ruga. Intr-o dimineata geroasa de iarna, la prima ora a diminetii, chiar inainte ca zorii nu prea trandafirii sa zambeasca lumii, pe pervazul din sufragerie a aparut el, ghiveciul plin de iarba pisicii (iarba mâței). La inceput neincrezatoare, apoi din ce in ce mai indraznete, noi, pisicile, ne-am apropiat de mica mare de verde ce ne lumina ochii. Si am pascut, am pascut de parca intreaga noastra viata fuseseram capre negre.

iarba-matei

Oameni buni si voi, toti cei care cititi acest blog de pisici, nu neglijati nevoile pisicilor. De grija voastra depinde sanatatea noastra. Si fericirea. Cumparati de la orice pet shop un pliculet de iarba pisicii (iarba mâței costa in jur de 3,5 lei pliculetul) si plantati semintele intr-un ghiveci sau in mai multe, acoperindu-le cu un strat de 1 centimetru de pamant. Udati zilnic si veti vedea ca, in doar cateva zile, iarba va rasari, iar pisicile vor fi fericite sa o pasca.

iarba-pisicii

PS IMPORTANT: Sa nu va speriati daca observati ca pisica vomita dupa ce mananca iarba. In acest mod isi curata stomacul de tot ceea ce o deranjeaza si i-ar putea face rau, inclusiv de ghemotoacele de blana pe care nu le poate elimina prin fecale.

Posted on February 10, 2017, in Noi. Pisicile. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: