Pisica intrata in calduri

Pisica, odata intrata in calduri, devine o cu totul alta fiinta, total diferita fata de cea care era inainte si cu care stapanii sai erau obisnuiti. Cel mai la indemana exemplu sunt chiar eu, Miti, pisica ce tulbura linistea unui intreg bloc in miez de noapte, chemand cu glas ragusit motanii.

Mi se schimba comportamentul, mi se schimba obiceiurile, mi se schimba pana si modulatiile vocii. Ma simt ca si cum as fi bolnava, desi aici nu este vorba despre o boala a pisicii, ci de o continuare fireasca a ciclului vietii. Ai mei dau ochii peste cap cand incep sa devin prea dragastoasa, cand ridic fundul in sus si dau coada intr-o parte, cand inflexiunile vocii mele se schimba, cand imi infig cu putere ghearele in carnea omului, sperand ca el sa imi rezolve cumva problema. Am si o poza in aceasta postura, insa decenta mea felina ma impiedica sa o pun pe blogul de pisici.
petmart.ro

Studiile stiintifice facute de cercetatorii ploiesteni ai casei in care locuiesc au demonstrat, fara putinta de tagada, ca atunci cand eu intru in calduri, imediat dupa mine intra si Pufina, ca amandoua sa ne cantam dorinta de iubire intr-un incaldurit sincron. Ne imbratisam si ne rostogolim pe podele, miaurlam pe la geamuri de dimineata pana seara, ne imprietenim mult mai usor cu strainii, chiar si cand e vorba despre pisici care dau dovada de o totala lipsa de educatie, asa cum este Ursula cea fara de teama si iute ca vantul. V-am spus oare ca ne alunga si incearca sa ne fure mancarea? Dar ca ne pandeste pe la colturi si ne musca de codite? Norocul ei ca am intrat la timp in calduri si o toleram, altfel ati fi avut ocazia sa ne vedeti la stirile de la ora 5.

pisici in calduri

Cum e pisica intrata in calduri? E mult mai blanda, mai afectuoasa, dar si mai enervanta din cauza sunetelor pe care le scoate. Aud ca mi-au pus gand rau stapanii, ca vor sa ma duca la medicul veterinar pentru a ma scapa, odata pentru totdeauna, de aceste episoade ce deranjeaza vecinii (cica s-ar numi sterilizare operatia respectiva). Se distreaza pe seama mea spunand ca sunt rea de musca, de parca eu as vrea sa miorlai prelung, tremurat si tulburator de senzual. Ei nu pricep ca nu pot stapani aceste manifestari, oricat de mult mi-as dori? Afland ca Jora primeste pastile de calmare, mi-au indesat si mie pe gat astazi un medicament numit Romprogestin (10 lei a fost pretul dat pentru 20 de pastile – multumiri mamei de Griska), sperand la minunea despre care citisera pe net: “timp de asteptare – nu este cazul”.

romprogestin pentru pisici in calduri

A venit randul meu sa ma distrez. Cu toate ca nu m-a deranjat deloc sa inghit pastiluta (multumirile se indreapta spre alma, cea care i-a sfatuit sa imi indese pastila cat mai in fundul gurii si apoi sa apese pe limba, pentru a ma sili sa inghit rapid), in aceasta seara, dupa o pauza de cateva ore, mi-am reluat cantecul de dor, de amor, cantec amplificator ce starneste patimi si in alte pisici aflate in apropiere, trezind instincte si dorinte incarcate de erotism. Va pup! Fug la geam, cu speranta ca poate in aceasta noapte trece pe aici vreun motan…

Ati stat…

cu miti la taifas

UPDATE: Dupa ce am incercat pastilele pentru pisici in calduri, numite Romprogestin, Miti a devenit extrem de agresiva si cu greu a mai putut fi controlata. Din acest motiv, dar si pentru sanatatea pisicilor, recomand cu caldura STERILIZAREA! O pisica sterilizata devine blanda, iubitoare, dragastoasa, calma si parca mai pufoasa… Miti a fost deja sterilizata!

Posted on February 12, 2015, in Cu Miţi la taifas and tagged , , , . Bookmark the permalink. 12 Comments.

  1. Fără pastile. Am tratat, pe vremuri, pisicile cu pastile şi au făcut tumori mamare dureroase şi neoperabile. Incerc sa uit chinul lor şi al meu.

    Like

    • Chiar acum ii spuneam Matildei ca pastilele au avut efect miraculos, insa ma tem de ceea ce pot provoca pe termen lung. La fel de tare ma tem si de ideea de a mutila (ireversibil) pisicile. Dar cred ca este de preferat a doua varianta…

      Like

      • Of. Crede-ma ca nu ştiu soluţia potrivită. Pisicile despre care vorbesc aveau oricum peste 15 ani, deci era “normal” ca organismul lor sa cedeze cumva. Ori la rinichi, ori piometru, ori tumori. Le-am avut pe toate. Iar de când. acum mulţi ani, am văzut o pisicuţă cu maţele curgând în urma unei operaţii de castrare, nu prea accept ideea. La noi nu e ca afară. Nu vreau să dezvolt ideea, mâţele mele nu sunt castrate, doar motanii. Freud ar avea ceva de comentat.

        Like

      • Cred ca aveam mare nevoie de acest comentariu. Aproape ca imi vine sa le las asa si sa le tin de vorba noaptea, cand le apuca dorul, ca sa nu deranjeze vecinii (prea tare)…

        Liked by 1 person

  2. http://animale.maxi-pet.ro/Pisici/Produse-hormonale-la-pisica/menu-id-27 Din păcate administrarea produselor hormonale poate determina apariția unor reacții secundare mai grave decât sterilizarea cum ar fi tumorile mamare, ovariene în cazul femelelor sau tumorilor testiculare, prostatice în cazul masculilor etc.
    http://animale.maxi-pet.ro/Caini/Castrarea-cateluselor/menu-id-26
    http://animale.maxi-pet.ro/Pisici/Castrarea-motanilor-avantaje-si-dezavantaje/menu-id-27
    De multe ori pentru că animalul are dezechilibre hormonale iar intervenția chirurgicală nu este făcută la momentul potrivit, atunci când animalul este sănătos și riscul apariției complicațiilor redus, se ajunge la intervenție chirurgicală de sterilizare de urgență, când animalul are o stare generală proastă și în consecință cresc foarte mult și riscurile.

    Like

    • Multumesc pentru sfaturi! Stiti ce este ciudat? Ca la fel se procedeaza si in cazul oamenilor. Femeilor ajunse la operatie din varii motive li se administreaza mai apoi diverse produse hormonale. Oare ele nu sunt supuse aceluiasi risc?

      Liked by 1 person

  1. Pingback: Pisici intrate simultan in calduri | Blog de pisici

  2. Pingback: Dragostea – la pisici si la oameni | Blog de pisici

  3. Pingback: Ardei iute pentru pisica in calduri | Blog de pisici

  4. Pingback: Are dureri pisica in calduri? | Blog de pisici

  5. Pingback: Retrospectiva lunii februarie 2017 în fotografii | Vieneland

  6. Pingback: Retrospectiva lunii februarie 2017 în fotografii - Vieneland

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.