Scrisoarea pisicutelor catre parinti

Dragi parinti,

Noi, pisicile din intreaga lume, vrem astazi sa purtam o discutie serioasa cu voi. Vrem sa va amintim de vremea cand erati copii. Vrem sa nu mai vedem copii care se feresc de pisici. Vrem sa ducem o viata frumoasa, fara teama ca ne veti abandona, ca ne veti chinui sau ca veti invata copiii sa fuga de noi. Din surse sigure stim ca cei mai multi copii se nasc buni, milosi, iubitori. Ii vedem uneori cum ne privesc lung, dorindu-si sa ne atinga, sa ne hraneasca, sa se joace cu noi. Cei mai multi chiar o fac, sa stiti. Nu despre acesti copii discutam astazi. Ei sunt deja protectori ai animalelor. Dureros este cand intalnim copii care se tem de pisici de parca ar fi cine stie ce tigri fiorosi. Dragi parinti, despre acesti copii vrem sa vorbim…

Ne privesc plini de curiozitate. Stau incordati, gata sa fuga daca ne apropiem de ei. Tipa din toate puterile daca ne vad dornice de joaca. Unii chiar incep sa planga la vederea pisicutelor, oricat de mici si cuminti ar fi ele. Pe acesti copii trebuie sa ii convingeti ca putem fi cele mai bune prietene pentru ei. De ce ii invatati ca avem purici? Avem pentru ca traim pe strazi, in conditii mizere. De ce le spuneti ca i-am putea zgaria? Nici o pisica nu zgarie neprovocata, asa sa stiti. Se poate intampla sa ne agatam cu ghearele de o bluzita sau un pantalonas pentru a ne catara usor, pentru a atinge chipul drag al unui copil. Se mai poate intampla sa vedeti pisicute care nu stiu/nu pot sa isi retracteze ghearele, cum este Pufina, dar nici una nu vrea, cu intentie, sa faca rau vreunui copil.

Ati uitat de propria voastra copilarie, de toata zgariaturile cu care intrati in casa, de toate animalele pe care le-ati mangaiat pe vremea cand nu va temeati de purici, de microbi, de praf? Ati uitat ca imparteati fara regrete un colt de paine cu pisicuta ce se aciuase la bloc? Ati uitat ce bucurie va inunda sufletul cand atingeati o mogaldeata blanoasa si ea incepea sa va toarca in brate?

Dragi parinti, speram din suflet ca aceasta scrisoare sa va schimbe atitudinea si sa va convinga. Am vrea sa ne jucam alaturi de copilasii vostri, am vrea sa facem giumbuslucuri pentru ei, am vrea sa le toarcem in brate. Ii puteti convinge ca suntem biete animalute dornice de iubire si ca ne dorim sa traim alaturi de oameni?

noi, pisicile

Posted on February 21, 2015, in Noi. Pisicile and tagged , . Bookmark the permalink. 4 Comments.

  1. Foarte adevarat si asa de frumos scris…. ca de altfel toate postarile pe care le scrieti aici! Cu drag!

    Like

  1. Pingback: Un albastru de Rusia vorbeste despre salvarea pisicilor din Romania | Blog de pisici

  2. Pingback: Cine daruieste mai multa dragoste? Pisica sau motanul? | Blog de pisici

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.