Dragostea pentru pisici nu are varsta

Tin sa precizez de la inceput ca dragostea pentru pisici nu are varsta, iar acest lucru poate fi dovedit usor. Este suficient sa priviti in jurul vostru, sa vedeti copii si pisici jucandu-se impreuna fara sa se plictiseasca, apoi sa urmariti tineri si adulti in floarea varstei cum se inghesuie sa cumpere hrana pentru micile feline sau sa le duca la veterinar cand au probleme, iar la final sa urmariti cum batrani abia mergand vorbesc cu pisicile lor, cum stau nemancati pentru a le hrani cu un iaurt sau un pahar de lapte, cum le strang in brate seara, la culcare, de parca in acea imbratisare ar aduna intreaga lor dragoste. 

Mi s-a povestit de curand despre o batranica si despre micul sau motan, Titel, iar eu m-am decis sa povestesc pe blog. Se aciuase pe langa casa intr-o vara, cand femeia descoperise si uitase deja ca are Alzheimer. Initial l-a hranit cu coji de rosii, fara sa isi dea seama ca era vorba despre un animal carnivor. Sfaturile familiei parca au trezit-o la realitate. A inceput sa puna deoparte cate o bucatica de carnat, putin miez de paine, o felie de salam, ba intr-o zi i-a dus in curte chiar si niste lapte. Asa a inceput dragostea dintre motanul Titel si batrana bolnava de Alzheimer, o dragoste ciudata si in acelasi timp atat de emotionanta.

Batrana se trezea in zori si se grabea sa ii duca motanului apa si mancare. El miorlaia recunoscator, se hranea, dupa care fugea la joaca. La pranz, cand batrana se pregatea sa se intinda in pat, Titel motanul aparea la fereastra, mieunand. Il primea in casa, iar el ii intra in pat si in suflet, umpland golul lasat de copiii plecati la casele lor si de nepotii ce nu ii avusese niciodata. Ii torcea pe umar, iar ea il rasplatea cu vorbe dulci si cu bucatele de carne cruda. Pana intr-o zi, cand Titel motanul nu a mai aparut. Degeaba l-a strigat, degeaba l-a cautat, iar si iar si iar… Batrana nu isi putea aminti de la o zi la alta ca motanul a disparut, asa ca strangea in continuare mancare si in continuare il cauta… Se scuza zambind la vecini si la copiii veniti in vizita: dragostea pentru pisici nu are varsta!

Ati stat…

cu miti la taifas

Posted on January 19, 2015, in Cu Miţi la taifas and tagged , , . Bookmark the permalink. 3 Comments.

  1. emotionant dar adevarat. daca stai o vreme intr un magazin cu hrana pentru animale vei vedea cati batrani intra sa cumpere de doi trei leuti hrana pentru animalutele ce le tin companie in fiecare zi.

    Like

    • Da, am remarcat si eu… In plus, nu pot uita vremurile cand avea mama pisici. Niciodata nu cerea pentru ea bani sau altceva, insa ma ruga mereu sa le cumpar pisicilor bobite. La fel proceda si ea. In primul rnd se asigura ca animalutele ei au tot ce le trebuie, chiar daca asta insemna sa mearga des la magazin pentru a cumpara de 2-3 lei.

      Like

  1. Pingback: Cine daruieste mai multa dragoste? Pisica sau motanul? | Blog de pisici

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.