Poveste cu viermi albi, lungi, subtiri

Salutare, oameni si pisici! Ati ajuns in vizuina Ursulei, poreclita mai nou “pisu micu, ciripicu” din cauza trilului pe care il scot cand vad cum diverse inaripate imi zboara pe sub nas, in timp ce eu lupt cu geamul ce se incapataneaza sa ramana inchis.

petmart.ro

In aceasta dimineata mi-am dat seama ca sunt bolnava. Un ceva misterios imi tot dadea senzatia ca trebuie sa vomit. Nu mi-a pasat ca eram in mijlocul sufrageriei si ca Vienela abia terminase de facut curat. Imi venea sa vomit si am facut-o. Din gura mi-a iesit un lichid incolor, in care incercau sa inoate doi sau trei viermi lungi. Aveau cam 4-5 centimetri, erau albi, subtiri si infioratori de iuti. Ma uitam la ei si nu stiam daca sa ii alerg sau sa ii omor.

Tot Vienela a fost cea care m-a salvat, curatand rapid locul faptei de orice urma, in timp ce striga disperata ca celelalte pisici din apartament sa nu fie lasate in preajma zonei contaminate. A curatat, a dezinfectat si a intrat rapid pe facebook, sa intrebe de la ce varsta i se poate face deparazitarea interna unui pui de pisica. Ana Petrache, de la clinica veterinara Novavet Bucuresti, i-a spus ca orice pisicuta, daca are peste cinci saptamani de viata, poate fi deparazitata intern. Despre mine nu se stie exact ce varsta am, asa ca ne rugam sa fie bine, sa ma fi nascut cu macar cinci saptamani in urma.

Sotul Vienelei, care se afla intamplator prin oras, mi-a cumparat imediat ceea ce a recomandat Ana, adica o pastiluta de Milbemax pentru pisici sub 2 kg, pe care am inghitit-o fara sa imi dau seama, prin metoda deja cunoscuta: Ionut mi-a deschis gura, Vienela mi-a bagat pastila in fundul gurii si mi-a apasat pe limba, silindu-ma astfel sa inghit. Pe internet costa 22,50 lei o pastila de Milbemax pentru deparazitare interna, la cabinetul de unde a cumparat Mihai pastila a costat 25 lei. Am trecut cateva ore de cand am inghitit pastila. Ma simt bine, mananc, sunt vioaie, ma joc si incerc sa o bat pe Miti, care mi-a devenit un fel de sora mai mare, fara de care nu mai pot sta.

In vizuina Ursulei toate bolile pisicilor se vindeca repede, fie ca vorbim despre alergii, viermisori sau altele… Nu stiu cum ii voi elimina, dar Vienela e convinsa ca burtica mea nu mai este asa umflata…

Posted on February 27, 2015, in În vizuina Ursulei, Bolile pisicilor and tagged , , . Bookmark the permalink. 13 Comments.

  1. Măi, măi câtă treabă mai are Vienela cu pisicuțele ei… !

    Like

  2. Cred că mai trebuie două pastile. Am păţit ceva similar cu un motan găzduit pentru câteva zile. Greşeala mea. Doar că a trebuit să tratez toate pisicile, litierele fiind comune. Se rezolvă. Norocul e că oamenii nu se pot alege cu asemenea vizitatori interni.

    Like

    • Ana spunea ca celelalte nu vor pati nimic, daca au deja deparazitarea facuta si nu au trecut trei luni de la ultima. Le voi urmari zilele astea…
      Da, se spune ca oamenii sunt feriti de acest pericol, dar eu tot i-am spus copilului sa se spele bine pe maini dupa ce se joaca cu Ursula, desi eu nu fac asta. :))))

      Like

  3. Buna ziua.Eu am probleme cu Kitty a mea .Nu au trecut 3 luni de la ultima deparazitare si a vomitat din nou viermi din aceia lungi(scarbosi).CE FAC?

    Like

    • Buna ziua!
      Incercati sa dezinfectati intreaga casa, in special locurile unde doarme, mananca si unde isi face nevoile si mai mergeti o data la medicul veterinar. Multa sanatate ii doresc!

      Like

  1. Pingback: Blog despre pisici – scurta recapitulare | Blog de pisici

  2. Pingback: Magie cu viermi albi | Blog de pisici

  3. Pingback: Pastile deparazitare interna pentru pisici | Blog de pisici

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.