O pisica sterilizata e o pisica fericita

M-am trezit intr-o zi de luni inghesuita in ghiozdan. “Unde mergem?”, miorlaiam de zor, incercand sa scot capsorul din intuneric. “Taci, Pufina, nu mai miorlai, ca te ducem la sterilizat, sa scapi de griji si de caldurile care te obosesc”, imi tot soptea Vienela. Nu stiam ce inseamna sterilizat, insa glasul ei bland m-a linistit. Asa sunt pisicile, credule. M-a lasat pe mana domnisoarelor de la cabinetul veterinar Friendly Vets for Pets si a plecat zambind la gandul ca am 6-7 luni si deja cantaresc 3,1 kg (fix cat are Miti la aproape un an). E drept, au fost atente si blande domnisoarele, m-au tratat ca pe o printesa si m-au trezit din somn cand totul a fost gata. Sunt o pisica sterilizata (nu uitati sa dati mai departe vestea ca la acest cabinet veterinar din Ploiesti sunt gratuite sterilizarile pentru femele de pisici si caini de rasa comuna) si ma simt bine, tot mai bine.

pisica la cabinet veterinar

pisica sterilizata gratuit

La cateva ore dupa operatie au venit ai mei sa ma ia acasa. Eram somnoroasa, asa ca i-am salutat in graba si am adormit iar. Vreme de o saptamana m-au ingrijit cu o atentie incredibila, m-au hranit cu bunatati si m-au lasat sa dorm in cusca transportoare pe care au inchiriat-o de la cabinetul veterinar. Li s-a spus ca 7-8 zile nu trebuie sa fac efort. Daca va vine sa credeti, erau asa speriati ca nici macar pe scaune nu ma lasau sa ma urc singura. Aveam program de iesit din cusca pentru a manca (in prima zi nu mi-au dat nici apa, nici mancare, ca sa evite orice stare de rau cauzata de anestezie) si pentru a merge la litiera.

In primele zile m-am simtit bine. Acum ma simt minunat. Eram rasfatata, iubita, ingrijita si le puteam face in ciuda, din interiorul custii, celorlalte pisici. Apoi am inceput sa imi revin, m-a apucat dorul de surioarele mele si cheful de joaca a atins cote maxime. Ma pazeau cu randul sa nu alerg prea mult, sa nu ma urc pe mobila prea inalta, sa nu ma ling in zona operatiei, acolo unde imi dadeau ei de cateva ori pe zi cu Betadine. M-au lasat sa stau tot mai mult prin casa. Cat s-au distrat vazand ca m-am obisnuit la adapost si ca ma retrageam la cusca atunci cand ma lua somnul.

Luni, cand s-a implinit o saptamana de la operatia de sterilizare, au considerat ca sunt destul de bine recuperata si mi-au permis sa fac orice doresc, probabil bazandu-se si pe faptul ca sunt o pisica linistita, ca stiu sa ma feresc de acrobatii si pericole. Tot luni au dus si cusca inapoi, asa ca dorm iar pe pieptul Vienelei, ba chiar o si trezesc din somn cu miorlaielile mele cand indrazneste sa se intoarca pe o parte, deranjandu-mi somnul.

pisica jucausa

Doamnelor si domnilor, pisici si motani, luati aminte: o pisica sterilizata e o pisica fericita! Nu voi mai miorlai aiurea noaptea, nu voi mai privi pe geam dupa cotoi, nu voi mai sta nemancata, asa cum faceam cand intram in calduri. Stapana spune ca sunt mult mai dragastoasa si mai simpatica acum. Pana si celelalte pisici (Miti si Ursula) par sa ma iubeasca mai mult acum. Multumirile noastre se indreapta spre domnisoarele de la cabinetul veterinar Friendly Vets for Pets, de unde sunt “furate” si primele doua poze.

Posted on March 25, 2015, in Cugetările Pufinei and tagged , , , . Bookmark the permalink. 10 Comments.

  1. offf, mie mi e teama si mila sa o sterilizez pe Freya. poate pentru ca nu am gasit inca niste domnisoare dragute care sa imi inspire incredere… totusi din ce spui si tu i ar fi mult mai bine.

    Like

    • Si mie mi-a fost teama, si mila, insa acum sunt fericita. Pisicuta se simte bine, e tot mai jucausa, nu va mai suferi din cauza caldurilor care o faceau sa nu fie ea…
      Abia astept sa se puna si Miti pe picioare, sa o pot opera… Cu ea e mai greu, pentru ca e slaba si intra foarte des in calduri. Cum se intremeaza putin si pune carne pe ea, cum intra iar in calduri si refuza hrana, nu doarme noaptea si miorlaie dupa motani. 🙂

      Like

  2. Tooata supararea spre bine , pana la final! O treaba buna!
    Vienela , bine ca Pufina voastra este cuminte si linistita….Zapacitul nostru e si mai aiurit.. 😀

    Like

  1. Pingback: Pisici intrate simultan in calduri | Blog de pisici

  2. Pingback: Lupte pentru suprematie intre pisici | Blog de pisici

  3. Pingback: (Re)nume pentru pisica tigrata | Blog de pisici

  4. Pingback: De ce miauna pisica ragusit? | Blog de pisici

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.